Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στα ΕΛΤΑ Courier

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/05/2018 - 10:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Για « ημετέρων από την πίσω πόρτα, αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες και συμφωνία για ενοικίαση χώρου στον οποίο δεν υπάρχει καν κτίριο» κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά σχετικά με την «ανησυχητική πορεία» των Ταχυμεταφορών Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως τη στιγμή που η εικόνα που αποτυπώνουν τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά αρνητική (ταμειακό έλλειμμα 62,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2016), η διοίκηση της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» εμφανίζεται να προβαίνει σε ενέργειες που αυξάνουν σημαντικά τις δαπάνες της επιχείρησης και σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα χρηστής διοίκησης.

Και αυτό, μάλιστα, τονίζει, τη στιγμή που το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.-στην οποία υπάγονται τα ΕΛΤΑ με υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- εντοπίζει ως κορυφαία προτεραιότητα για την επιβίωση της εταιρείας τη μείωση των δαπανών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στέκεται σε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα αποφάσεων της διοίκησης των «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» τα οποία, όπως σημειώνει, προκαλούν απορία:

1. Συμφωνία για μετεγκατάσταση της έδρας της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» σε ενοικιαζόμενο χώρο ο οποίος απαιτεί εργασίες που υπολογίζονται, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σε ένα εκατ. ευρώ.

2. Συμφωνία για στέγαση του κομβικού κέντρου των «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» των Αθηνών σε ενοικιαζόμενο χώρο στον οποίο δεν υπάρχει κτίριο, αλλά πρόκειται να κατασκευαστεί μελλοντικά!

3. Πρόσληψη δυσανάλογα μεγάλου αριθμού εργαζομένων στις «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» με διαδικασίες εκτός , όπως καταγγέλλουν με σχετική επιστολή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στην οποία καταγγέλλεται και η επιλογή στελεχών με βάση κομματικά κριτήρια.

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει τέλος ότι, κατά περίεργο τρόπο, σε αυτή την προβληματική, πλέον, επιχείρηση, η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει πρόεδρο του ΔΣ, Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και μια σειρά άλλα στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις, από μια και μόνη δημοτική παράταξη του Δήμου Πεντέλης!

ΑΣΕΠ 1Κ/2018: Τελευταία μέρα αιτήσεων για 209 μόνιμες θέσεις

ΑΣΕΠ: 873 μόνιμες θέσεις σε δήμους, ΕΥΔΑΠ, ΕΚΑΒ

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: