– Ποιά ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση για την ρεύματος.

Το δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου η πλατφόρμα του είναι ανοιχτή για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1, 2, 3 και 4 ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά και για τα υπόλοιπα ΑΦΜ, για το σύνολο, δηλαδή, των δικαιούχων.

Την ίδια ώρα, εκτός της επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος (Power pass) θα παραμείνουν οι λογαριασμοί ρεύματος συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Ειδικότερα:

Οι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν εκδοθεί μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αυτοί αφορούσαν το διάστημα (1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022).

Οι λογαριασμοί ρεύματος που δεν αφορούν το κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι λογαριασμός ρεύματος που δεν αφορούν σε παροχή οικιακής χρήσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θάνος Πετραλιάς μιλώντας στον Realfm 97,8, εξήγησε τι ισχύει με τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Ιουνίου. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι επιδοτούνται όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου έως και 31 Μαΐου: «Ο μόνος τρόπος ήταν να πάμε με την ημερομηνία έκδοσης. Ένας που βγαίνει ο λογαριασμός του τον Ιούνιο για τον Μάιο δεν θα πάρει για τον Μάιο επιδότηση, αλλά ο λογαριασμός που βγήκε τον Δεκέμβριο για τον Νοέμβριο θα πάρει για τον Νοέμβριο. Αυτός που θα πάρει Νοέμβριο αντί για Μάιο είναι πιο ωφελημένος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετραλιάς.

Και συμπλήρωσε: «Οι έναντι λογαριασμοί από 6 Μαρτίου έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής άρα θα πληρωθούν για Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο οπότε θα πληρωθούν και με τον λογαριασμό έναντι που έχει βγει. Και εκκαθαριστικός να βγει τον Ιούνιο θα πληρώσουμε και τον έναντι που βγήκε τον Μάιο».

: Η διαδικασία για την αίτηση στο vouchers.gov.gr

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).
Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:

– είτε να τα επιβεβαιώσετε,

– είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass, η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.
Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.