Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί με  ανακοίνωση του τους υγειονομικούς να μαζικά, απαντώντας έτσι στο μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Η ανακοίνωση

Όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στον τους, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μία υπεύθυνη στάση απέναντι σε όλους τους ασθενείς που λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας.

Υπογραμμίζει ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν υπέρ της ασφάλειας των εμβολίων. «Το εμβόλιο αποτελεί αναγκαιότητα για όλους όσοι εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας αλλά και για τους πολίτες, ώστε να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τον σκόπελο της πανδημίας σύντομα».

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να απαντηθεί από τους υγειονομικούς με μαζικό εμβολιασμό και καλεί όλους τους υγειονομικούς να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους, ώστε «να οδηγηθούμε με ασφάλεια στο φθινόπωρο, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας, τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, αλλά και το σύστημα υγείας».