– Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, έκανε έκκληση στους πολίτες να καθώς, η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει σαρώσει τη χώρα μας, με τους ανεμβολίαστους ηλικίας 50 ετών και άνω να κινδυνεύουν.«Η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πολύ μεταδοτική και επιθετική όπως η ανεμοβλογιά, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν έστω την πρώτη δόση προτού φύγουν για τις διακοπές τους, ενώ τη δεύτερη μπορούν να την κάνουν ακόμα και στον τόπο όπου παραθερίζουν», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, δήλωσε ότι μπορεί να νοσήσουν ελαφρά αλλά προστατεύονται από την εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Όπως δήλωσε στη χωρά μας υπάρχει ένα περιστατικό εμβολιασμένου με εισαγωγή σε ΜΕΘ αλλά σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ατόμου.

Η κα Παγώνη προειδοποίησε ότι αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και δύσκολο χειμώνα και θα πιεστεί ξανά το σύστημα υγείας. Σημείωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα σύστημα υγείας που έχει περάσει τα πάνδεινα.