ΟΑΕΔ – Επίδομα 399,25 ευρώ: Διαδικασία – Δικαιολογητικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/09/2019 - 10:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΟΑΕΔ . Μία σειρά από και δικαιολογητικά πρέπει να πληρούν και να καταθέσουν όσοι θέλουν να πάρουν το εποχικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ μηνιαίου ύψους 399,25 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το δικαιούνται και περίπου 100.000 εργαζόμενοι που απασχολούνταν στα εποχικά-τουριστικά επαγγέλματα. Προϋποθέσεις Για να καταστεί δικαιούχος ο εποχικά εργαζόμενος πρέπει να πληροί τις γενικές προϋπόθεσης της τακτικής επιδότησης ανεργίας αλλά και ειδικότερες προϋποθέσεις. Αναλυτικά, οι 5 προϋποθέσεις

• Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του

• Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή • Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)

• Να μην αυτοαπασχολούνται

• Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση Εκτός από τις γενικές προϋποθέσεις απαιτούνται και ειδικότερες προϋποθέσεις που ισχύουν μόνο για τους εποχικά απασχολούμενους.

• Τι ισχύει για τον που θέλει να πάρει για πρώτη φορά επίδομα: α) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σαιζόν) απαιτούνται – 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες και 80 ημέρες εργασίας σε κάθε έτος την τελευταία 2ετία.

• Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σαιζόν) απαιτούνται: – 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας και 80 ημέρες εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησής του.

• Τι ισχύει για τον δικαιούχο που έχει πάρει επίδομα και στο παρελθόν: α) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σαιζόν) απαιτούνται : – 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δυο τελευταίων μηνών αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σαιζόν): – 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας χωρίς να αφαιρούνται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δύο τελευταίων μηνών.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας

  • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso