Ντράγκι: Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/04/2017 - 13:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της εξαγγελθείσας πορείας για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία προβλέπει αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και ιστορικά χαμηλά επιτόκια για αρκετό διάστημα μετά από αυτό για την αύξηση του πληθωρισμού.

«Δεν βλέπω λόγο για να αποκλίνουμε από τις ενδείξεις που δίνουμε σταθερά με τις εισαγωγικές δηλώσεις μας στις συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Πριν κάνουμε τις όποιες αλλαγές στις παραμέτρους της πολιτικής μας – τα επιτόκια, τις αγορές ομολόγων και την κατεύθυνση για το μέλλον – πρέπει να έχουμε επαρκή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει πράγματι προς τον στόχο μας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και θα διατηρηθεί εκεί, ακόμη και με λιγότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική», πρόσθεσε.

Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αποκτά δυναμική

Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη σημειώνει πρόοδο και αποκτά δυναμική, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι. «Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι, καθώς η ώθηση από τις τιμές του πετρελαίου μειώνεται, η οικονομία επιταχύνεται αντί να επιβραδύνεται», σημείωσε σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, τρία χαρακτηριστικά της ανάκαμψης, «τα οποία μας δίνουν πίστη ότι μπορεί να αποκτά τη δική της δυναμική, αν και – με δεδομένη την ένταση της πτώσης, από την οποία βγαίνουμε – η νομισματική πολιτική εξακολουθεί να έχει κρίσιμη σημασία για τη διευκόλυνση της μετάβασης».

Loading...
  • europalso   ideascentral