Συνελήφθη 75χρονη γιατρός για εικονικό . Η γιατρός δεν ήθελε να κι έτσι μαζί με τη γραμματέα της και σε συνεννόηση με μία νοσοκόμα σχεδίαζε τον «μαϊμού» της με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να μπορεί να κάνει κανονικά τη δουλειά της.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την πλαστικό, την γραμματέα της και τη νοσοκόμα.

Ο εικονικ’ός έγινε σε εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρισκόταν υπό παρακολούθηση από μυστικούς αστυνομικούς που κατέγραφαν καρέ – καρέ όλες τις κινήσεις τους. Όταν η νοσοκόμα πήρε το φιαλίδιο και αντί για να εμβολιάσει τη γιατρό, το πέταξε στα σκουπίδια τότε οι Αστυνομικοί επενέβησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Το φιαλίδιο βρέθηκε στα σκουπίδια και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη. Για την υπόθεση ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή ο εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.