Κορονοϊός: «Μεγάλος κίνδυνος οι ασυμπτωματικοί»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/10/2020 - 10:42 | Author: Newsroom Ipaidia

: Για την έξαρση των κορονοϊού μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

: Οι τελευταίες εξελίξεις

Όπως είπε, μπορεί τη Τρίτη να σημειώθηκε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ με 667 κρούσματα , ωστόσο εκτίμησε ότι ενδεχομένως να είναι περισσότερα τα κρούσματα από ότι δείχνουν τα . Παρότι γίνονται περισσότερα από ότι τον Μάρτιο, χρειάζονται κι άλλα.

Τόνισε επίσης, ότι οι άνθρωποι που φέρουν τον ιο και είναι ασυμπτωματικοί είναι επίσης ένας μεγάλος κίνδυνος διασποράς του .

Για τη Θεσσαλονίκη, που τα πήγαινε καλά και ξαφνικά βρίσκεται πάλι μπροστά σε μια αυξητική τάση, ο κ. Εξαδάκτυλος, είπε πώς υπήρξε μια χαλαρότητα όσον αφορά τα μέτρα. «Λίγο η χαλαρότητα, οι διαδηλώσεις στράβωσε το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση, για την αύξηση των νεκρών αλλά και για όσους νοσηλεύονται στην εντατική που δεν είναι μόνο μεγάλης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε ότι ο ιος είναι απρόβλεπτος και για αυτό υπάρχει αυτός ο συναγερμός των ειδικών.

Όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που βγαίνουν από την εντατική, υπάρχει η σκέψη ότι ξεπέρασαν τον κίνδυνο και ξαφνικά, υποτροπιάζουν με μοιραία κατάληξη.

Διαβάστε ακόμη:

Νίκος Χαρδαλιάς για κορονοϊό: «Εύθραυστη και επικίνδυνη η κατάσταση στην Αττική»

Κορονοϊός: Απολύμανση στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ μετά τα κρούσματα

Κορονοϊός: «Νοσούν περισσότεροι νέοι» - Η εικόνα από τις ΜΕΘ

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: