Κορονοϊός : Η Lufthansa ακύρωσε πάνω από 7.000 πτήσεις έως το τέλος Μαρτίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/03/2020 - 20:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Lufthansa ακύρωσε περίπου 7.100 πτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου λόγω της πτώσης της ζήτησης εξαιτίας του κοροναϊού. Η πλήρης ακύρωση και η μείωση της συχνότητας άλλων δρομολογίων αντιστοιχεί σε 150 αεροσκάφη, ανακοίνωσε η Lufthansa.

Έτσι, καθηλώνονται στο έδαφος 125 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων καθώς και 25 αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων επί συνόλου 770 αεροσκαφών του στόλου της Lufthansa.

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται
Ακυρώνονται κυρίως πτήσεις εσωτερικού, πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία και προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Νέες ακυρώσεις ανακοινώθηκαν από την Κυριακή προς το Τελ-Αβίβ και το Εϊλάτ στο Ισραήλ μέχρι τις 28 Μαρτίου.
Οι ακυρώσεις αυτές μειώνουν έως και 25% το πρόγραμμα του συνόλου των πτήσεων της εταιρείας.
Οι πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έχουν ανασταλεί μέχρι τις 24 Απριλίου.
Επίσης, μειώθηκαν οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ.
Η αναμενόμενη αρνητική επίπτωση στα κέρδη δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα, σύμφωνα με τη Lufthansa, η οποία παρέπεμψε στη δημοσίευση του ισολογισμού της 19ης Μαρτίου.
Πάνω από 100 δισ. δολάρια το πλήγμα στις αεροπορικές
Σε ότι αφορά το πλήγμα του κοροναϊού στο σύνολο του κλάδου, απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις της IATA, που εκτιμά ότι εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να κοστίσει στις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες πάνω από 100 δισ. δολάρια, καθώς οι αερομεταφορείς μείωσαν τις πτήσεις.
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών δήλωσε ότι αναμένει να χαθούν έσοδα από $63 δισ. και $113 δισ. το 2020, όταν πριν από δύο εβδομάδες προέβλεπε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: