Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/04/2017 - 09:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό σοκ», με αναστροφή του παραγωγικού μοντέλου, από το κράτος-επιχειρηματία στον πολίτη-παραγωγό-δημιουργό, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της ομιλίας της σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία, μεταξύ κράτους, κοινωνίας και αγοράς, ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ονομάζει «Σχέδιο Ελλάδα».

Πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την Περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ, ενώ από το βήμα της εκδήλωσης κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν μαζικά στο επικείμενο συνέδριο.

Χαρακτήρισε ακατάλληλη την κυβέρνηση, την κατηγόρησε για ανικανότητα και τυχοδιωκτισμό, είπε ότι έχει γαντζωθεί στην εξουσία και εξέφρασε την άποψη ότι «είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά».

«Τα περιβόητα "αντίμετρα", που μας τα παρουσίασαν ως μεγάλη στρατηγική τους επιτυχία, δεν συνδέονται απλώς με το στόχο του 3,5% αλλά με την υπέρβαση του», τόνισε η κ. Γεννηματά και επέκρινε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της στα ζητήματα της ΔΕΗ, της μείωσης του αφορολογήτου και στις περικοπές των συντάξεων.

Επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές και θα συμφωνήσει με όλες τις εξεταστικές, για λόγους αρχής, όπως είπε.

Αναφερόμενη στη ΝΔ έκανε λόγο για ευθύνες της δεξιάς «για την καταστροφική για την οικονομία περίοδο 2004-2009» και επισήμανε ότι τη λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι «η παλινόρθωση της Δεξιάς».

«Αλήθεια, πότε έκανε η ΝΔ τη δική της αυτοκριτική; Πότε ανέλαβε τις ευθύνες της για τη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων; Ποτέ. Πότε στάθηκε απέναντι στον καθρέφτη να αναμετρηθεί με το μοντέλο του συγκεντρωτισμού και του παλαιοκομματισμού που η ίδια εξέθρεψε; Ποτέ», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα επιμείνουν απόλυτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μια βιώσιμη κυβέρνηση, με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί αξιόπιστα να το εγγυηθεί.

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργοί, κ.ά.

Loading...
  • europalso   ideascentral