Ο Χανς Φάιλμπριφ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, θα είναι ο νέος πρόεδρος του EuroWorking Group, αντικαθιστώντας τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους διπλωμάτες που επικαλούνται οι Financial Times.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αύριο, Παρασκευή, και θα σηματοδοτήσει το τέλος της προεδρίας του Βίζερ, που διήρκεσε έξι χρόνια.

Ο Φάιλμπριφ είναι σήμερα ο κύριος σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας σε θέματα Ευρωζώνης, ενώ έχει αναλάβει μία σειρά από πόστα στο ολλανδικό ΥΠΟΙΚ από το 2004 και μετά.

Σύμφωνα με τις πηγές των Financial Times, οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του EuroWorking Group αποσύρθηκαν υπέρ του Φάιλμπριφ, κι έτσι δε χρειάστηκε να διεξαχθεί ψηφοφορία. Ένας διπλωμάτης ανέφερε πως η διαδικασία επιλογής καθορίζεται από την ανάγκη για μία γεωγραφική ισορροπία όσον αφορά στα σημαντικότερα πόστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά με δεδομένων των παραδοσιακών διαφορών σε θέματα πολιτικής μεταξύ των βόρειων και των νότιων χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει το news.gr.