Βραβεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι καλύτεροι μαθητές της Β. Ελλάδας που εισήχθησαν σε ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2016 - 16:30 | Author: Newsroom Ipaidia
Μεταξύ των βραβευμένων πενήντα μαθητές από την Β. Ελλάδα και πέντε μαθητές με ειδικές ανάγκες που κατέλαβαν πρώτες θέσεις στις περσινές εισαγωγικές εξετάσεις

Τους καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, που εισήλθαν φέτος στα ΑΕΙ της χώρας, με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (πάνω από 18.500 μόρια), βράβευσε ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Βραβεύθηκαν πενήντα μαθητές από την Βόρεια Ελλάδα και πέντε ακόμη μαθητές με ειδικές ανάγκες, που κατά τις περσινές εισαγωγικές εξετάσεις, κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, βραβεύτηκαν βετεράνοι εκπαιδευτικοί φροντιστές της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής στην φετινή εκδήλωση ήταν ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, πρώην ευρωβουλευτής, Ιωάννης Τσουκαλάς, ο οποίος μίλησε με θέμα "Αριστεία, κοινωνία, επιστήμη και παραγωγή στον 21ο αιώνα". Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στον ορισμό της αριστείας από τον Αριστοτέλη και προέτρεψε τους μαθητές να ακολουθήσουν "ενάρετη" πορεία στην επιστήμη και στην ζωή.

"Είμαστε αυτό που επανειλημμένα πράττουμε. Η αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια" είπε και έδωσε τα χαρακτηριστικά που ο σημερινός επιστήμονας οφείλει να έχει: "πίστη στην αλήθεια, να είναι ακέραιος, υπεύθυνος και να μπορεί να συνεργάζεται". Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους παρέθεσε το ρητό του Δάντη ότι η ζωή κάθε ανθρώπου αποτελεί μία ξεχωριστή πορεία που δεν έχει ξαναγίνει, ένα ταξίδι πρωτοφανέρωτο στη ζωή. Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι "η επιστήμη ή θα είναι ενάρετη ή δεν θα είναι επιστήμη".

Loading...


  • europalso   ideascentral