Στη Βαρκελώνη βρίσκονται 10 μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και της δράσης «Ανάπτυξης Επαγγελματικών Προσόντων σε νέους με Αναπηρία στην ανθοκομία και τη μαγειρική».

Το συγκεκριμένο ταξίδι αφορά την μαγειρική ενώ τον Απρίλιο του 2019 άλλη ομάδα παιδιών θα επισκεφθεί την Περούτζια της Ιταλίας για να εκπαιδευτούν σε θέματα ανθοκομίας.

Στη Βαρκελώνη εκπαιδεύονται δέκα μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Στη Βαρκελώνη βρίσκονται 10 μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και της δράσης «Ανάπτυξης Επαγγελματικών Προσόντων σε νέους με Αναπηρία στην ανθοκομία και τη μαγειρική». Το συγκεκριμένο ταξίδι αφορά την μαγειρική ενώ τον Απρίλιο του 2019 άλλη ομάδα παιδιών θα επισκεφθεί την Περούτζια της Ιταλίας για να εκπαιδευτούν σε θέματα ανθοκομίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ, Φωτεινή Γρηγορίου, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα ειδικά επειδή το ταξίδι διαρκεί 16 ημέρες, όμως αποτελεί μεγάλη εμπειρία για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. «Είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι και μας μεταφέρουν τηλεφωνικά ότι περνούν πολύ ωραία. Είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά μας συμμετέχουν σε μια τέτοια αποστολή ενώ είναι η τρίτη φορά που υλοποιείται το πρόγραμμα για ΕΕΕΕΚ στην Ελλάδα».

Τα παιδιά αναπτύσσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα έχοντας συναντήσεις με φορείς στο χώρο της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και στο χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων.Επιπλέον ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 15.000 ευρώ για την αγορά του λεωφορείου ενώ διατίθενται 20.000 ευρώ κουπόνια σε διάφορα καταστήματα στο Βόλο για τη στήριξη της προσπάθειας αγοράς του λεωφορείου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ