ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2, 10:00 ΣΤΟ ΕΚΗ

“Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να ‘ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει: Γιατί θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.”

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε φροντιστήριο, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ωδείο, ιδιωτικό σχολείο να απαντήσουν μαζικά και αγωνιστικά στην ολομέτωπη επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης και των εργοδοτών, που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Έίναι φανερό, ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τέλος. Επιχειρείται με κάθε μέσο η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες πλέον αμφισβητούνται. Όποιος αντιστέκεται στην καπιταλιστική πολιτική, είναι εχθρός του καθεστώτος και ο αγώνας του ποινικοποιείται: οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ επιστρατεύονται, οι αγρότες δέχονται άγρια καταστολή… ίσως αύριο είναι η σειρά μας.

Η χουντική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ και την Ε.Κ.Τ, προσπαθεί να μετατρέψει τα μεροκάματα σε φιλοδωρήματα, να μπολιάσει στους εργαζόμενους το φόβο και την υποταγή και να μετατρέψει τη χώρα σε “ειδική ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη” φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει την απεργία, τη διαδήλωση, το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί αυτή την πολιτική
  • Υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της δημόσιας περιουσίας από τις ιδιωτικοποιήσεις
  • Κατάργηση των 3 μνημονίων – δανειακών συμβάσεων
  • Διαγραφή του χρέους
  • Δραστική φορολογία του κεφαλαίου
  • Έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο
  • Κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων – μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Αξιοπρεπές επίδομα για τους ανέργους

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Τετάρτη 20/2 στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Γαλάτεια Καζαντζάκη»