ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2016 - 12:46 | Author: Newsroom Ipaidia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(Με αφορμή την πρωτοβουλία των δήμων Ν. Ιωνίας και ΦιλαδελφείαςΧαλκηδόνας για τη συγκέντρωση υλικού προς τα προσφυγόπουλα.)

Ο Σύλλογός μας, και κατά το παρελθόν, αλλά και φέτος από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί με ευαισθησία στο θέμα της προσφυγιάς και έχει απευθυνθεί στους συναδέλφους, στους συλλόγους γονέων και στους μαθητές μας , οι οποίοι πραγματικά ανταποκρίθηκαν άμεσα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, και την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα των απαραίτητων υλικών, αναγκαίων για την ανακούφιση των προσφύγων στο μακρύ τους ταξίδι.

Άλλωστε και το φετινό ημερολόγιο του συλλόγου αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους μετανάστες είναι. Δεν διεκδικούμε ούτε τα πρωτεία ούτε κανένα βραβείο γι’ αυτή μας την προσπάθεια. Ίσα-ίσα που καλούσαμε και άλλους φορείς να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Αυτές τις μέρες οι δήμοι Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας σε συνεργασία με γνωστή εφημερίδα και κάποιες ΜΚΟ απευθύνονται στους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας, μέσα από ανακοίνωση, που θα πρέπει να μοιράσουν οι εκπαιδευτικοί, για να βοηθήσουν στην υλοποίηση μιας ανάλογης δραστηριότητας.

Σχετικά με την παραπάνω πρωτοβουλία έχουμε να δηλώσουμε το εξής :

Πάγια θέση του συλλόγου μας με απόφαση γενικών μας συνελεύσεων είναι να μην δεχόμαστε την είσοδο και την οποιαδήποτε δραστηριότητα στο χώρο του σχολείου, ιδιωτικών επιχειρήσεων , ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων, και πολύ περισσότερο να επιτρέπουμε την προβολή και τη διαφήμισή τους, κάτι που το έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μην εκφράσουμε τη διαφωνία μας για την απόφαση των δημοτικών αρχών να απευθυνθούν στους μαθητές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως το προσφυγικό, και μέσα από αυτό να τους καθιστούν αποδέκτες προβολής και διαφήμισης των δραστηριοτήτων επιχειρηματικών φορέων ή οργανώσεων που συγκροντούνται και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι συνάδελφοι μας δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Loading...


  • europalso

    ideascentral