ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΟΡΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Δευτέρα 8 Ιούλη στης 13:00 συνεδριάζει το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας για την ονομαστικοποίηση των υπεράριθμων. Με τα σημερινά δεδομένα πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί εμφανίζονται ¨πλασματικά¨ υπεράριθμοι ή βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας. Κατά τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου καταθέσαμε στο ΠΥΣΔΕ μια σειρά από προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τις τοποθετήσεις και τις υπεραριθμίες, τις οποίες σας κοινοποίησα σε προηγούμενο ενημερωτικό (11.2). Οι προτάσεις αυτές εκφράζουν τις θέσεις των Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας. Μέχρι σήμερα οι προτάσεις αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ!
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις Κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το έργο της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τελικά και οι 12.500 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα (καθηγητές, μέλη δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ) θα τεθούν αναγκαστικά σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας, καθώς η τρόικα απέρριψε έστω και ως ιδέα τις «μετατάξεις» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!
Η αρχή έγινε με τη βίαιη απομάκρυνση 10.000 αναπληρωτών συναδέλφων μας που εργάζονταν χρόνια στα σχολεία, αυξάνοντας την ανεργία των νέων και ακυρώνοντας την ζωή της νέας γενιάς. Τώρα ετοιμάζονται για απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων αφού πρώτα δημιούργησαν τεχνητά πλεονάσματα προκειμένου να εκτελέσουν τα συμβόλαια θανάτου που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.
Tο Π.Υ.Σ.Δ.Ε Γ΄ Αθήνας που θα συνεδριάσει στις 8-7-2013 καλείται να μην προχωρήσει με κανένα τρόπο στον ονομαστικό χαρακτηρισμό «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών κατά σχολική μονάδα. Δεν πρέπει να δώσει λίστα ονομάτων στη λογική της τρόικα και της κυβέρνησης που ζητούν θυσίες. Δεν πρέπει τα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε να γίνουν συνεργοί στον εργασιακό θάνατο εκατοντάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους! Οφείλουν μόνο να προσδιορίσουν και να δημοσιοποιήσουν τα οργανικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία, ώστε να κάνουν αιτήσεις, όσοι/ες επιθυμούν, για να καλύψουν τα κενά αυτά. Οι Πίνακες των υπεράριθμων, αντίθετα, πρέπει να είναι μηδενικοί! Είναι αυτονόητο ότι ως αιρετός και Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας δεν θα προσυπογράψω πίνακα που εμφανίζει «πλασματικά» πλεονάσματα.
Κανένας εκπαιδευτικός δεν «πλεονάζει» στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας! Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι στις σχολικές μονάδες και μπορούν να απασχοληθούν εντός του ΠΥΣΔΕ! Οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους !
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
[email protected]