Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μυτιλήνη 22/1

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2016 - 12:42 | Author: Newsroom Ipaidia

«Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα»

Οι Διεύθυνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και

ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο

την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου ώρα 17:30 μ.μ –

20:30 μ.μ,

στο ΠΕΚ Μυτιλήνης (Γεωργίου Μουρά 10, Παλιά Ακαδημία)

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λέσβου πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.

Η πνευματική ιδιοκτησία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία καθώς αφορά στη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) αλλά και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Επίσης θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» το οποίο έχει εκπονήσει ο ΟΠΙ σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών. To εν λόγω πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Ευέλικτης Ζώνης για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016.

Θα συμμετάσχει με παρέμβαση οι Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός-εκπαιδευτικός.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου (κα Μαρία Τζουρά, Π.Ε. Υπεύθυνη Σχολ. Δραστηρ., τηλ. 22510 42624, e-mail: [email protected]).

Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τα ενημερωτικά σεμινάρια του ΟΠΙ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr

Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη του OHIM (OfficefortheHarmonizationintheInternalMarket).

Loading...


  • europalso

    ideascentral