«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο σύστημα μετεγγραφών αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες »

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/02/2020 - 17:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, για το νέο σύστημα στα πανεπιστήμια της χώρας, αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που ματώνουν κάθε χρόνο, από την προσπάθεια να στηρίξουν τα παιδιά τους στον εξεταστικό μαραθώνιο και να τα βοηθήσουν να σπουδάσουν εκτός του τόπου κατοικία τους», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Προσθέτει ότι «είναι υποκριτική η περί του δικαίου αναφορά του κ. Μητσοτάκη, γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ σε αυτό τον τομέα, διατηρεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη φοιτητική μέριμνα, στα ζητήματα στέγασης και φοίτησης της νεολαίας της χώρας μας».

«Το "δίκαιο" που πρέπει να γίνει πράξη είναι να λυθούν εδώ και τώρα τα προβλήματα των χιλιάδων παιδιών, που βρίσκονται στον αέρα, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, να πάρουν πάσο, να έχουν δωρεάν σίτιση. Το "δίκαιο" είναι να ενισχυθεί, με ευθύνη του κράτους και έκτακτη χρηματοδότηση, η φοιτητική μέριμνα και όχι να παραδοθεί στους ιδιώτες και να δίνεται με το σταγονόμετρο, όσο αντέχει η κερδοφορία των λίγων», αναφέρει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο σχόλιό του, «οι μαθητές, οι φοιτητές, η λαϊκή οικογένεια στο σύνολό της, έχει κάθε λόγο να αντιπαλέψει τα νέα μέτρα και να επιβάλει το δίκιο της».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος οι μετεγγραφές για μαθητές με χαμηλό βαθμό εισαγωγής

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: