«Να προβλεφθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς λόγω εποχικής γρίπης»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/02/2020 - 20:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε έξαρση η εποχική γρίπη. Οι εκπαιδευτικοί, λόγω της φύσης της εργασίας μας, ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες παιδιά καθημερινά.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος να ασθενήσει κάποιος εκπαιδευτικός είναι πάρα πολύ μεγάλος.
Είναι ανάγκη να προβλεφθεί ειδική αναρρωτική άδεια, με πλήρης αποδοχές, για εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν .
Το μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο είναι τουλάχιστον ανεπαρκές (και απαράδεκτο για αναπληρωτές συναδέλφους), γιατί:

Οι μόνιμοι δικαιούνται συνολικά μέχρι 8 μέρες αναρρωτική άδεια το χρόνο (άδεια με γνωμάτευση θεράποντα γιατρού), ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται πάνω από 15 μέρες αναρρωτικής άδειας συνολικά. Δηλαδή, αν αρρωστήσει κάποιος, απαγορεύεται ουσιαστικά να αρρωστήσει ξανά μέσα στο χρόνο!

Κάθε μέρα αναρρωτικής άδειας συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για έναν αναπληρωτή συνάδελφο (μείωση του επιδόματος μη λήψης άδειας)!
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί είναι και γονείς. Οι μέρες αναρρωτικής άδειας που προβλέπονται για ασθένεια τέκνου είναι συνολικά μέχρι 4 ημέρες για μόνιμους (αθροιστικά και για τους δυο γονείς, αν είναι και οι δυο δικαιούχοι), ενώ δεν προβλέπεται καμία μέρα για ασθένεια τέκνου για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!

Ζητούμε το Υπουργείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θεσμοθέτηση ειδικής άδειας λόγω εποχικής γρίπης για τους εκπαιδευτικούς!
Το μέτρο αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά στη ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων πρόληψης με ευθύνη της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης και την προστασία μαθητών-εκπαιδευτικών. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: