Κ. Αρβανιτόπουλος: «Θα το δούμε μαζί με το σύστημα επανατοποθέτησης»
«Αν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν πλάτη οι εκπαιδευτικοί για μία ή δυο ώρες, νομίζω θα το κάνουν» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Όπως ανέφεραν σήμερα πηγές από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση για το θέμα, εκτός από την πρόβλεψη που νομοθετήθηκε και με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, ότι θα μειωθούν την ερχόμενη χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
«Θα το δούμε μαζί με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το σύστημα επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών για να μειώσουμε το φαινόμενο του να έχουμε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς σε μια περιοχή και ελλείψεις σε άλλη» είπε ο υπουργός Παιδείας.
Από τον Σεπτέμβριο της εφετινής χρονιάς θα λειτουργεί online σύστημα ημερήσιας εποπτείας και ελέγχου των σχολείων ώστε να μην υπάρχουν κενά και να διαπιστωθεί σε ποιες περιοχές χρειάζονται παρεμβάσεις ή αλλαγές.
tovima.gr