Υπό κατάληψη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/12/2017 - 15:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Eνταση επικρατεί στο όπου αναρχικοί έχουν καταλάβει το κτίριο του από την περασμένη Παρασκευή. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και καλεί την Πολιτεία να υπερασπιστεί το Ίδρυμα.

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα και κάνει λόγο για «ομάδα αγνώστων ατόμων», σύμφνα με Τα Νέα.

Παράλληλα η Σύγκλητος του ΟΠΑ σημειώνει πως:

Α. Η κατάληψη αυτή έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Β. Τίθεται σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες ακαδημαϊκές δραστηριότητες με σημαντικό κόστος για τους συμμετέχοντες, και παρεμποδίζεται η διεκπεραίωση διοικητικών και τεχνικών εργασιών που η μη ολοκλήρωση τους εντός του έτους 2017 θα επιφέρει ζημίες και βλάβη τόσο σε άτομα όσο και στο Ίδρυμα.

Γ. Το μεγαλύτερο κόστος, όμως, από την κατάληψη αυτή είναι η κατάλυση του κράτους δικαίου, η ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η εμπέδωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας στη πανεπιστημιακή κοινότητα, και η αποθάρρυνση φοιτητών και προσωπικού να αφιερωθούν στο πανεπιστημιακό τους έργο, στη μάθηση και στη δημιουργία.

Η Σύγκλητος θεωρεί ότι “αποτελεί υποχρέωσή της να υπερασπιστεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ομαλή ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, το δικαίωμα των 12.000 μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του, καθώς επίσης και να προστατεύσει το κύρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών”.

Για τους λόγους αυτούς η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου:

Καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να παραδώσουν το κτίριο στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος και ζητάει ρητά από την Πολιτεία να διασφαλίσει μόνιμες συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τονίζει η Σύγκλητος στο ανακοινωθέν, αποτελεί επένδυση της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία εκατό χρόνια και είναι καθήκον όλων η προστασία και η λειτουργία του σε καθεστώς ελευθερίας, δημοκρατίας και σεβασμού των ακαδημαϊκών αξιών.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: