Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2019 - 11:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Διοίκηση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι, μετά από το διαρκή αγώνα της και των συνεχών δράσεών της με δυναμικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, υπογράφηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Αναμένουμε λοιπόν την έκδοση της νέα Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία, βάσει σχετικής δηλώσεως της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θ. Φωτίου, θα λαμβάνει υπόψη της τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για την οργανωμένη παροχή αξιοπρεπούς διαβίωσης στα Άτομα με Αναπηρία. Με τις ρυθμίσεις του νέου κανονιστικού πλαισίου δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας ΣΥΔ είτε 1-4 ατόμων, είτε 5-9 ατόμων, με κυρίαρχη όμως κατεύθυνση την ενθάρρυνση δημιουργίας Στεγών για μικρό αριθμό ατόμων.

Η Ομοσπονδία μας, ως θεσμικός παράγοντας συνεχίζει και θα συνεχίσει να επαγρυπνά, να αγωνίζεται και να συμμετέχει ενεργά στη διεκδίκηση, προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας- ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών μας, όπως αυτά απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Loading...


  • europalso   ideascentral