"Για την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στη Λέρο – Άγνοια ή εμπαιγμός;"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2019 - 10:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δήθεν «λειτουργία» ΔΥΕΠ στη Λέρο, μετά από ανάρτηση της υπουργού στον προσωπικό της λογαριασμό «Επισκέφθηκα σήμερα στη Λέρο τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και γνώρισα από κοντά την άοκνη και συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας, αλλά και του προσωπικού των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης».

ΣΥΝΕΚ

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική καθώς ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί η Υ.Α. που θα ορίζει τις σχολικές μονάδες στις οποίες θα ιδρυθούν ΔΥΕΠ για το σχολικό έτος 2019-2020.

Αν η παραπάνω δήλωση δεν οφείλεται σε άγνοια, αποτελεί εμπαιγμο… ό,τι και να είναι πάντως οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αφήσει τους εντυπωσιασμούς και να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία και στήριξη όλων των δομών δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΥΕΠ-ΤΥ/ΖΕΠ) και στη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς. Εκτός αν υπονοεί μετά την επίσκεψή της στη Λέρο η Υπουργός ότι το έργο της εκπαίδευσης των προσφύγων θα το αναλάβουν οι ΜΚΟ…

Ζητάμε:
- Να εκδοθεί άμεσα το ΦΕΚ με την Υ.Α. καθορισμού των σχολικών μονάδων ίδρυσης .
- Να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών/-τριών προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με το οποίο μεχρι πέρυσι μετακινούνταν σε σχολεία με λεωφορεια και συνοδους του ΔΟΜ.
- Αποκατάσταση των αποσπάσεων των Συντονιστών Εκπαίδευσης με σεβασμό στην αξιολογική σειρά των πινάκων οι οποίοι καταστρατηγήθηκαν.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: