Για την έλλειψη επαρκούς βοηθητικού προσωπικού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/09/2018 - 10:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου για την έλλειψη επαρκούς βοηθητικού προσωπικού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.

 

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης, αναφέρεται:

 

«Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης φοιτούν δύο μαθητές που έχουν ανάγκη ειδικού βοηθού, σύμφωνα και με σχετική γνωμοδότηση των ΚΕΔΔΥ. Οι συγκεκριμένοι μαθητές φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις.

 

Οι δύο αυτοί μαθητές πάσχουν από μια σοβαρή, σπάνια ασθένεια, τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (DMD).

 

Η ασθένεια αυτή επηρεάζει πρωταρχικά τους σκελετικούς μύες και κάθε ατύχημα θα επιδεινώσει δραματικά την πορεία της ασθένειας και της ζωής των παιδιών.

 

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (141529/Ε43182018) είχαν, πέρυσι, το καθένα, το δικό του ειδικό βοηθητικό προσωπικό, φέτος, όμως, υπήρξε μόνο μία τοποθέτηση ειδικού βοηθητικού προσωπικού στο συγκεκριμένο σχολείο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για κάποιο σοβαρό ατύχημα, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία των παιδιών.

 

Οι γονείς των δύο παιδιών, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, θέτοντας αυτό το σοβαρό ζήτημα και ζητώντας να ισχύσει το καθεστώς που υπήρχε πέρυσι στο σχολείο, δηλαδή το κάθε παιδί να έχει δικό του εξειδικευμένο βοηθό, παραπέμφθηκαν να μιλήσουν με τον κύριο Κασσιανό, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος τους τόνισε ρητά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και δεύτερη τοποθέτηση, διότι δεν υπάρχει άλλη χρηματοδότηση, και έχει καλυφθεί ο προϋπολογισμός.

 

Προκαλεί οργή ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι άνοιξαν τα σχολεία κανονικά, όταν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και έχει τη συγκεκριμένη επικίνδυνη έκφραση, για την ίδια τη ζωή των παιδιών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Το υπουργείο φέρει ακέραια την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής που βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή των παιδιών.

 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που στο όνομα της εξασφάλισης «ματωμένων» πλεονασμάτων, των μνημονιακών δημοσιονομικών στόχων, την εξασφάλιση της στήριξης της επιχειρηματικής δράσης, στερεί κονδύλια και προσωπικό με τέτοιους κινδύνους για τα παιδιά με αναπηρία και σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθεί άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, με το διορισμό ακόμα ενός ειδικού βοηθητικού προσωπικού, αλλά και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου βοηθητικού και άλλου επιστημονικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και των σχολείων όλων των βαθμίδων, πανελλαδικά», σύμφωνα με το 902.gr.

 

Loading...
  • europalso   ideascentral