Γαβρόγλου: Η ΝΔ προτείνει την μείωση του αριθμού των εισακτέων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2018 - 09:56 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κατά την ομιλία του στην ημερίδα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς με θέμα “Σύγχρονες συνταγματικές προκλήσεις: Προς μια αριστερή και προοδευτική αναθεώρηση”, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , μεταξύ άλλων , ανέφερε:

Με ποιους τρόπους θα εισάγονται οι φοιτητές σε αυτά τα Πανεπιστήμια; Σιωπή από τη Ν.Δ. Τι θα γίνει με την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα; Η Ν.Δ, ως προς το θέμα αυτό, σιωπά. Η προτείνει την μείωση του αριθμού των και τον καθορισμό των βάσεων από κάθε Τμήμα που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του αριθμού εισακτέων.

 

Την ίδια στιγμή χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το ότι οι νέοι μας φεύγουν για να σπουδάσουν σε άλλες χώρες και, άρα η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα τα κρατήσει στη χώρα μας. Με άλλα λόγια η Ν.Δ. έχει μία πολιτική που αντικειμενικά δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, η οικονομική τους ενίσχυση, η ενίσχυση τους σε διδακτικό προσωπικό και ο εξορθολογισμός της δομής τους μαζί και με την ίδρυση Τμημάτων με νέα γνωστικά αντικείμενα. Δηλαδή, πρωτοβουλίες σαν αυτές που λαμβάνουμε δημιουργώντας τη νέα αρχιτεκτονική των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: