Φοιτητές Βιολογίας: Να επιστρέψουμε στα εργαστήρια για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/02/2021 - 14:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Με επιστολή τους , αποκαλύπτουν πώς βρίσκονται  σε μια διαφορετική κατάσταση, αυτή της πανδημίας. Πάρα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην καθημερινότητα μας και έχουν γίνει προσπάθειες από την κυβέρνηση επιστροφής στην κανονικότητα οι οποίες όμως δεν αφορούν τους φοιτητές.

Έτσι οι φοιτητές βρίσκονται σε ένα πάγωμα των σπουδών τους, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα κάναμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο έφτασε σε διάφορα τμήματα της χώρας ενώ δεν αποκλείεται και φοιτητές από άλλα τμήματα να έχουν τα ίδια προβλήματα.

Οι τελειόφοιτοι φοιτητές πολλών τμημάτων της χώρας καλούνται να κάνουν τη διπλωματική ή πτυχιακή τους εργασία η οποία είναι ερευνητική και περιλαμβάνει πραγματική έρευνα σε εργαστήριο. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας η δουλειά σε ένα εργαστήριο δεν περιλαμβάνει πολλά άτομα στον ίδιο χώρο και οι αποστάσεις και οι κανόνες ασφαλείας μπορούν να τηρηθούν εύκολα, ιδιαίτερα με εφαρμογή ενός συστήματος βαρδιών και όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας όπως

π.χ. χρήση μάσκας.

Κρίνουμε λοιπόν σκόπιμο να μπορέσουν οι φοιτητές που έχουν τέτοιες υποχρεώσεις να μπορούν να γυρίσουν στο εργαστήριο τους τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν έστω και έχοντας χάσει ένα εξάμηνο να πάρουν μόνο μικρή παράταση στις σπουδές τους και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν για να
δουλέψουν ή να συνεχίσουν στο επόμενο πτυχίο (μεταπτυχιακό, διδακτορικό).

Επίσης είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η διενέργεια μιας τέτοιας διπλωματικής εργασίας απαιτεί
ένα χρονικό διάστημα που πολλές φορές είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, με αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και στα στατιστικά πολλοί φοιτητές να δηλώνουν ότι έχουν χάσει σχεδόν ένα έτος, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που κάνουν διπλωματική εκτός του τόπου κατοικίας τους και επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με περιττά ενοίκια.

Συνοψίζοντας όπως και οι τελειόφοιτοι ιατρικών σχολών σε όλη τη χώρα, θέλουμε να παραθέσουμε το πρόβλημα μας, έτσι ώστε να γίνει γνωστή η ύπαρξη του και να γίνει αναζήτηση μιας λύσης ώστε να μπορούμε μετά την εξεταστική να γυρίσουμε στα καθήκοντα μας για το εαρινό εξάμηνο.

Οι φοιτητές των τμημάτων:

Βιολογίας ΕΚΠΑ, Βιολογίας Κρήτης, Βιολογίας Πάτρας, Βιοτεχνολογίας ΓΠΑ, Χημείας ΕΚΠΑ,
Χημικών Μηχανικών Παν. Πατρών, Βιολογίας ΑΠΘ, Γεωλογίας ΕΚΠΑ,ΑΦΠ&ΓΜ ΓΠΑ,ΓΠΑ, ΓΠΑ
Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Επιστήμης Υλικών Πάτρας, Ζωικής
Παραγωγής ΓΠΑ, ΗΜΜΥ Κρήτης, Συντήρηση Αρχαιοτήτων Και Έργων Τέχνης, Φυσικό
Πάτρας, Φυσικό Ιωαννίνων, Βιοϊατρικών Επιστημών ΠΑΔΑ, Οδοντιατρικής ΑΠΘ,
Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: