Τα πέντε νέα μέλη με διετή θητεία επιλέχθηκαν για το 17μελές ΕΣΕΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη.

Πέντε νέα μέλη με διετή θητεία επιλέχθηκαν για το 17μελές Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) από τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη.

Πρόκειται για τους εξής επιστήμονες:

-Ασημακόπουλος Δημοσθένης, ομότιμος καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Κατσανέβας Σταύρος, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Βαρυτικού Παρατηρητηρίου (European Gravitational Observatory-EGO), Ιταλία.

-Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος, καθηγητής Αυτομάτου Ελέγχου & Ρομποτικής, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, ΕΜΠ.

-Κυρπίδης Νικόλαος, διευθυντής του προγράμματος Προκαρυωτικής Βιολογίας, Ερευνητικό Ινστιτούτο Joint Genome Institute (JGI), Εθνικό Εργαστήριο του Μπέρκλεϋ (LBNL), Καλιφόρνια, ΗΠΑ

-Τσεσμελής Εμμανουήλ, ανώτατος φυσικός στο CERN και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ην. Βασίλειο.

Πρόεδρος του ΕΣΕΚ παραμένει ο Νικόλαος Χατζηχρηστίδης, καθηγητής Τμήματος Χημείας της Σχολής Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας King Abdullah University of Science and Technology ( KAUST) της Σ.Αραβίας.

Tο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τη χάραξη εθνικής πολιτικής στην Έρευνα, την Τεχνολογία και την Ανάπτυξη της Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) και υποστηρίζει τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.