ΕΛΜΕ-ΚΙ: Σύσκεψη με γονείς και μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/01/2016 - 17:18 | Author: Newsroom Ipaidia
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί γονείς και μαθητές του Νομού σε συζήτηση, για τις συνέπειες που έχουν οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση στις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Παράλληλα να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις μας για τα θέματα υποδομών – ασφάλειας και μέτρων για τους σεισμόπληκτους μαθητές.

Μαζική παρουσία στη σύσκεψη την Τρίτη 26 Γενάρη και ώρα 6.30 μμ, στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε μαθητή, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το δικαίωμα οι μαθητές να είναι προστατευόμενα (ασφαλισμένα) μέλη των οικογενειών τους. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Μια σειρά μέτρα κοινωνικής πρόνοιας που αφορούν τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας μπαίνουν κι αυτά στην «προκρούστεια κλίνη» των περικοπών (επίδομα ενοικίου, νέες εργατικές κατοικίες με κρατική ευθύνη, αποζημιώσεις κοκ).

Στην ίδια πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους που θεωρούν την κοινωνική ασφάλιση κόστος, είναι οι προτάσεις για μετακύληση των δαπανών στους γονείς!

Τέρμα πια!!! Ως εδώ και μη παρέκει!!!

Κανείς μαθητής, καμία μαθήτρια, χωρίς ασφάλιση!!!

Πλήρη και δωρεάν κάλυψη των ιατρικών εξετάσεων όλων των μαθητών, με παροχή των απαραίτητων πιστοποιητικών υγείας!

Κανένας σεισμόπληκτος εγκαταλειμμένος!

Σύγχρονες – ασφαλείς – δημόσιες σχολικές υποδομές!

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία!

Όλοι κι όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Φλεβάρη!

Αργοστόλι 21/01/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης

Η Γενική Γραμματέας
Ποταμιάνου Σοφία

Loading...


  • europalso

    ideascentral