Δεν πέρασαν οι κάμερες στις τάξεις μας, δεν έγιναν οι συνάδελφοί μας της δευτεροβάθμιας τηλεκαταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών τους, με 95% αποχή δεν πέρασαν οι ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν πέρασε η νέα αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και τώρα δεν πέρασε η αξιολόγηση, αναφέρει ο σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη.

H ανακοίνωση:

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας ανακοινώνει ότι το 100% των Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου που συζήτησαν το θέμα μπήκαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με ομόφωνες αποφάσεις στα περισσότερα σχολεία και σε ελάχιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Η συμμετοχή των συναδέλφων φτάνει στο 97%! Ένα Νηπιαγωγείο δεν αποφάσισε ακόμα γιατί υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα:

26 στα 26 Δημοτικά του Συλλόγου μας μπήκαν στην Απεργία – Αποχή!

31 στα 32 Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας μπήκαν στην Απεργία – Αποχή!

Το Δ.Σ. αισθάνεται περήφανο για τα μέλη του Συλλόγου μας και χαιρετίζει την αγωνιστική στάση κάθε Συλλόγου Διδασκόντων και κάθε συναδέλφισσας και συναδέλφου μεμονωμένα. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους αναπληρωτές συναδέλφους που συμπορεύτηκαν με τον Σύλλογο και τον Κλάδο. Η κυβέρνηση δέχτηκε το 5ο συντριπτικό της χτύπημα από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην πανδημία! Ο αγώνας μας αυτός είναι παρακαταθήκη!

Σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς απαντούμε ηχηρά:

ΟΧΙ στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. ΟΧΙ στο παραπέρα χτύπημα της Δημόσιας Παιδείας. ΟΧΙ στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Απέναντι στην αξιολόγησή τους και σε όλη την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, απαντάμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά αυτά που χρόνια μας έχουν ”κλέψει”:

–      Επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων. Σύγχρονα σχολικά κτήρια.

–      Στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό.

–      15αρια τμήματα σε Νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 20αρια στις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄.

–      Σταθερός εκπαιδευτικός σε κάθε μια ανάγκη παράλληλης στήριξης.

–      Κάθε ειδικότητα να διδάσκει μόνο το αντικείμενό της.

–      Στελέχωση των ΚΕΣΥ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

–      Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, γραμματειακή υποστήριξη σε μόνιμη βάση σε κάθε σχολική μονάδα.

–      Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία.

–      Περιοδική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα για κάθε εκπαιδευτικό.