«Καταγγέλουμε ότι μέσω της σύμβασης που υπέγραψε το , με την εταιρεία της χάρισε τα προσωπικά δεδομένα και μεταδεδομένα 1,5 εκ. μαθητών και εκπαιδευτικών, η περίφημη δωρεά για την οποία το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2.000.000 ευρώ», αναφέρει ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερα αισθήματα αγανάκτησης και οργής πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα τους νέους άθλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης που αφορούν τη σκανδαλώδη και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών σύμβαση του ΥΠΑΙΘ με την εταιρεία παροχής ψηφιακών υπηρεσιών CISCO WEBEX

Παρά τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις και την κάθετη αντίθεση του κλάδου μας αναφορικά με την ανυπαρξία πλαισίου προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο νομοθετικό πλαίσιο που εισηγήθηκε και ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση και διέπει την εφαρμογή της σύγχρονης είδαμε αυτό να υλοποιείται χωρίς την ύπαρξη, αρχικά, έκθεσης αντικτύπου και με εκπεφρασμένες τις επισημάνσεις, περί ατελειών στη νομοθεσία του ΥΠΑΙΘ, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά αγνόησε τις θέσεις, τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του κλάδου και προχώρησε στην υλοποίηση και εφαρμογή του νόμου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε έκτακτες περιόδους κρίσεων, όπως η σημερινή, επιλέγοντας να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις για το είδος της συνεργασίας αυτής και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για την παροχή ψηφιακού λογισμικού και υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης από την CISCO στο ΥΠΑΙΘ» προσθέτουν.

Καταγγέλουμε ότι μέσω της σύμβασης που υπέγραψε το ΥΠΑΙΘ με την εταιρεία της χάρισε τα προσωπικά δεδομένα και μεταδεδομένα 1,5 εκ. μαθητών και εκπαιδευτικών, η περίφημη δωρεά για την οποία το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2.000.000 ευρώ.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τα Δ.Σ. των Συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας όλης της χώρας να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και της δημοκρατικής και με βάση το σύνταγμα λειτουργίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται βάναυσα από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ