Εκπαιδευτικοί για άνοιγμα σχολείων: Μασκαρεμένες αλήθειες για τον αριθμό μαθητών και για τα μέτρα προστασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/09/2020 - 09:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Μασκαρεμένες αλήθειες: για τον αριθμό μαθητών στην τάξη,για τα μέτρα προστασίας, για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία μας μετά την Α΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών!ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΡΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ"

– Κορονοϊός

Κάλυψη όλων των αναγκών! Β΄ Φάση προσλήψεων πριν το άνοιγμα των σχολείων!! Καθαρίστριες και σχολικοί νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία!

Πάνω από 600 τα κενά στην Αν. Αττική μετά την Α΄ φάση προσλήψεων

Μασκαρεμένη αλήθεια ο αριθμός 17 μαθητών στην τάξη ως «μέσος όρος» όταν όλοι έχουμε εκπαιδευτική εμπειρία τμημάτων με 20, 25, 27 μαθητές!

Μασκαρεμένη είναι η αλήθεια της Υπουργού που πλασάρει προστασία απέναντι στον covid 19 σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς δωρίζοντας 2 μάσκες και ένα παγούρι.

Μασκαρεμένη αλήθεια είναι η τόσο η «δημιουργική λογιστική» της Υπουργού Παιδείας που περικόπτει δεκάδες θέσεις εκπαιδευτικών αυξάνοντας των αριθμό των μαθητών στην τάξη σε 25 όσο και επίκληση ότι το προσωπικό είναι στη θέση του στα σχολεία! Γιατί η Α΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών έγινε πριν από το άνοιγμα των σχολείων – πριν από την 1η Σεπτέμβρη.

Μασκαρεμένη αλήθεια είναι και ο αριθμός κενών που δηλώθηκαν στο Υπουργείο με περικοπή των πραγματικών αναγκών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζουν με εντατικό τρόπο την πολιτική των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση, δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών σαν να μην υπάρχει κορωνοιός.

Στην ίδια κατεύθυνση ο νέος Δ/ντης Αν. Αττικής περικόπτει τα κενά εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη πολιτική του Υπ Παιδείας και της κυβέρνησης.

Στα κενά που ζήτησε η Δ/νση δεν προβλέπει την κάλυψη όλων των ολοήμερων με δάσκαλο. Ζήτησε μόλις 30 κενά για τα ολοήμερα και για τα 150 σχολεία στην Αν Αττική!!! Δέχτηκε ως κενά μόνο τα σχολεία που την προηγούμενη σχολική χρονιά λειτούργησαν το ολοήμερο με 4 και πλέον τμήματα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τη στιγμή που η Κεραμέως καλεί υποκριτικά τους γονείς να αφήνουν περισσότεροι τα παιδιά τους στα ολοήμερα, ο σχεδιασμός της Δ/νσης επιμένει όπως και στο παρελθόν να καλύπτει τα ολοήμερα με τα περισσεύματα των ωρών χωρίς το σταθερό δάσκαλο που διεκδικεί το εκπαιδευτικό κίνημα. Αγνοούν ότι τώρα δεν υπάρχει περιθώριο να υπολειτουργούν επί δύο μήνες – όπως πέρσι ενώ αδυνατούν να τρώνε 25 παιδιά στην τάξη και επιβάλλεται η δημιουργία επιπλέον τμημάτων μέχρι να καλυφθούν όλα τα ολοήμερα σε πλήρη λειτουργία
Εφαρμόζει το ν. Κεραμέως για 25 παιδιά σε Α΄ τάξη και Νηπιαγωγείο. Παραπέμπει τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων όπου χρειάζεται πχ 3ο Νηπ. Κορωπίου, 3ο Νηπ. Κερατέας στο μέλλον και δε δεσμεύεται για την ακύρωση της μετακίνησης των νηπίων του σε άλλο νηπιαγωγείο αυξάνοντας τον αριθμό των νηπίων ανά τμήμα!
Δεν δίνει όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη. Π.χ. Δε δόθηκαν τα σχολεία 4ο Ν/Γ Καλυβίων, 3ο & 4ο Λαυρίου. Σε όσα ανακοίνωσε η Δ/νση δεν αναρτήθηκε ο αριθμός μαθητών που αιτούνται παράλληλης στήριξης.

Η πραγματική εικόνα των κενών σήμερα.

Επισυνάπτουμε αναλυτικό πίνακα με τα περικεκομμένα κενά που ζήτησε η Δ/νση και πόσα τελικά καλύφθηκαν

440 είναι τα κενά που το Υπ Παιδείας δεν κάλυψε από την Α΄ φάση από τα ήδη περικομμένα που ζήτησε η Δ/νση

Στα κενά που δόθηκαν στο Υπουργείο από τη Δ/νση δεν έχουν υπολογιστεί :

Οι μακροχρόνιες άδειες που πάντα κατατίθενται στις πρώτες μέρες έναρξης των σχολείων

Άδειες ευπαθών ομάδων ( λόγω COVID). Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος.

Άδειες αναπληρωτριών συναδελφισσών που θα προκύψουν λόγω τοκετού, λοχείας, ανατροφής

Μετεγγραφές μαθητών 1-10 Σεπτέμβρη και τον υπολογισμό επιπλέον ωρών από αναγκαίες κατατμήσεις τμημάτων που θα προκύψουν. Δεκάδες μαθητές εγγράφονται σε σχολεία Αν. Αττικής ιδιαίτερα μετά από το κλείσιμο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην περιοχή.

Πλήρης λειτουργία ολοημέρων από την πρώτη μέρα! Πολλαπλάσια τα κενά των 30 εκπαιδευτικών ΠΕ70 στα ολοήμερα που ζήτησε για την κάλυψή τους η Δ/νση υπολογίζοντας 1 δάσκαλο για 4 τμήματα ολοημέρου και όχι 1 για 2 τμήματα των ( 15 μαθητών σε περίοδο COVID) που είναι πάγιο αίτημα του κινήματος. Κατατμήσεις τμημάτων ολοημέρων για αποφυγή συγχρωτισμού την ώρα της σίτισης.

Ειδικότητες για κάλυψη ολοημέρου

Τα ολιγομελή τμήματα νηπιαγωγείων ( 7οΚορωπίου) των οποίων ανέστειλε τη λειτουργία στοιβάζοντας παιδιά σε όμορα Ν/Γ και δημιουργώντας 25 άρια τμήματα.

Διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές στη δ/νση για την κάλυψη απουσιών με ολιγοήμερες άδειες.

Τα κενά αυξάνονται από τα τμήματα ΖΕΠ σε 40 σχολεία που το Υπ. Παιδείας δεν συμπεριέλαβε στην Α΄ φάση

Τα προβλήματα την εποχή του COVID 19 και γιατί η λύση είναι η μείωση του αριθμού μαθητών σε λιγότερους από 15 στο τμήμα.

μπορεί να απογειώσει τα μορφωτικά αποτελέσματα όλων των παιδιών
είναι όρος για την ασφαλή λειτουργία και την υγεία γονέων μαθητών εκπαιδευτικών
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ γιατί δε μπορούν να «μοιράζονται» τα παιδιά – δηλαδή να έχουμε τμήματα 28 και 30 μαθητών

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους δντές / προισταμένες σε κάθε σχολική μονάδα να συνεδριάσουν την πρώτη μέρα και να προσδιορίσουν όλες τις πραγματικές ανάγκες όπως τις επιβάλουν η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών και η κατοχύρωση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων – προσδιορισμό των τμημάτων και όλων των ειδικοτήτων. Προσδιορισμό κενών με 1 δάσκαλο για κάθε δύο τμήματα στο ολοήμερο (και λειτουργία τμημάτων μέχρι 15 μαθητών), με υπολογισμό των επιπλέον ωρών
Να προσδιορίσουν όλες τις διαθέσιμες αίθουσες στη σχολική μονάδα που μπορούν να φιλοξενήσουν τάξη και να τεκμηριώσουν και να ζητήσουν από τη δ/νση την κατάτμηση τμημάτων των μεγαλύτερων σε αριθμό μαθητών τμημάτων του σχολείου.
Να εξετάσουν την έκταση των αιθουσών και να προσδιορίσουν όποιες από αυτές δεν πληρούν ούτε τους όρους του Εθνικού Κανονισμού Πυρασφάλειας (2τμ για κάθε μαθητή εξαιρουμένης του εμβαδού που καταλαμβάνουν τα σταθερά έπιπλα) και να αναφέρουν στη δ/νση ζητώντας την μείωση του αριθμού των μαθητών και την κατάτμηση του τμήματος.
Να μην αποδεχτεί καμία σύμπτυξη ή αύξηση στον αριθμό των μαθητών στο τμήμα σε εφαρμογή του ν. Κεραμέως που ψηφίστηκε τον Ιούνιο και να ενημερώσει το σύλλογο.
Να καταγράψουν πως καλύπτεται το σχολείο με καθαρίστρια και αν καλύπτει όλη τη λειτουργία του σχολείου – δεδομένου ότι οι προσλήψεις καθαριστριών στην πράξη δεν αυξήθηκαν ενώ σε πολλές περιπτώσεις μειώθηκαν αντικειμενικά καθώς πρέπει να μοιράζονται σε περισσότερες σχολικές μονάδες.
Να ενημερώσουν το σύλλογο γονέων για τα αιτήματα και τις ανάγκες για την ασφαλή και εκπαιδευτικά αποτελεσματικότερη λειτουργία για να διεκδικήσουμε από κοινού την κάλυψη όλων των αναγκών του σχολείου.

Να ενημερώσουν το ΔΣ του συλλόγου για όλες τις ανάγκες και τα κενά του σχολείου.

Απαιτούμε:

Πρόσληψη μονίμων καθαριστριών πλήρους ωραρίου &

Σχολικοί νοσηλευτές για κάθε σχολείο και όλων των αναγκαίων μέσων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με συνθήκες αραίωσης και καθαριότητας.

Ανεύρεση χώρων, ενοικιάσεις κτιρίων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και άλλων χώρων για κατατμήσεις τμημάτων προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα
ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
Δωρεάν μαζικά test !
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για όλους.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 3/9 και 1μμ στο ΥΠΑΙΘ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: