Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τέλη Μαΐου η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των 3ΕΑ και 4ΕΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2020 - 16:02 | Author: Newsroom Ipaidia

: Σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εκπαιδευτικές εξελίξεις ενόψει της ολικής επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων από τις 18 Μαΐου:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ αναμένεται πλέον μέσα στην επόμενη εβδομάδα η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων μετάταξης Εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα εναπομείναντα οργανικά κενά που θα δημοσιοποιηθούν. Οι αιτήσεις –για τα κενά της Δευτεροβάθμιας- εξετάζονται από το ΚΥΣΔΕ, εφόσον υπάρχει οργανικό κενό στην αιτούμενη περιοχή μετάταξης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η εγκύκλιος μετατάξεων για τη Σιβιτανίδειο. Μετά την έκδοση των προκηρύξεων θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Οι νεώτερες εξελίξεις σχετικά με την ανακοίνωση των οριστικών της 3ΕΑ & 4ΕΑ –με βάση και δηλώσεις του - μας παραπέμπουν στα τέλη Μαΐου! Ευελπιστώ να είναι και η οριστική ημερομηνία αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες με περίπου 250 από τις 2900 ενστάσεις! Είναι πολύ βολικό να θεωρούμε ότι ο όγκος των ενστάσεων καθυστέρησε την έκδοση των οριστικών πινάκων, η πραγματικότητα όμως είναι ότι η κατάθεση των ενστάσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών που διεκδικούν το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία! Είναι προφανές ότι η έκδοση των οριστικών πινάκων και με την εκδίκαση των ενστάσεων θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα! Εξάλλου ακόμη και εν μέσω πανδημίας είδαμε ότι το επιτελικό κράτος έχει συνέπεια… και συνέχεια… Μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων μεσολαβεί και ένα χρονικό διάστημα περίπου 45 ημερών με την ανακοίνωση των οργανικών κενών, την πρόσκληση των υποψηφίων για κάλυψη τους και την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τις επίσημες ανακοινώσεις!

Για τη Γενική Αγωγή ο «στόχος» είναι οι προσωρινοί πίνακες της 2ΓΕ να είναι έτοιμοι στις αρχές Αυγούστου! Με δεδομένο τον όγκο των αιτήσεων (126.000) και τις αναμενόμενες ενστάσεις που λογικά θα ξεπερνούν τις 10.000 μάλλον ο στόχος είναι πολύ δύσκολος, αφού στο δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων μιας και δεν έχουν σταλεί τα αρχεία από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης! Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία αναμένεται να ξεκινήσουν μαθήματα από 1 Σεπτέμβρη! Οι προσλήψεις αναπληρωτών συνεπώς θα πρέπει να έχουν γίνει πριν το άνοιγμα των σχολείων, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου! Φαίνεται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμοι οι προσωρινοί πίνακες και τότε; Μονόδρομος θα είναι η χρήση των «κλειδωμένων» του 2018 κάτι που εγείρει σοβαρά νομικά ζητήματα! Απαιτείται η πίεση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την έγκαιρη ανάρτηση των προσωρινών πινάκων! Όσον αφορά τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Αγωγή, ελπίζω να μη χαθούν μέσα στη δίνη της πανδημίας και τις σοβαρές οικονομικές παρενέργειες με την Ελλάδα να έχει ύφεση πολύ πάνω από 10%! Την ίδια ώρα ωστόσο στη γειτονική Ιταλία ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση Κόντε ενίσχυση του συστήματος υγείας με 3,25 δις ευρώ με 9600 προσλήψεις νοσηλευτών και 2 δις στα σχολεία για ομαλή επιστροφή το Σεπτέμβριο με αναγγελία χιλιάδων προσλήψεων εκπαιδευτικών και 4000 ερευνητών! Για τα ζητήματα αυτά το επιτελικό μας κράτος δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο!

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 18/5

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένουμε το ξεκίνημα πλέον των τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ & Β΄ Λυκείου. Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της Γ΄ Λυκείου, η συμμετοχή των μαθητών είναι πλέον πολύ περιορισμένη! Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πλέον γύρω στο 20% και στα περιφερειακά η συμμετοχή είναι λίγο μεγαλύτερη! Την ίδια στιγμή οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν και τις σοβαρές επιφυλάξεις των γονιών για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με εξαίρεση φυσικά τη Γ΄ Λυκείου! Παρά τις σοβαρές ενστάσεις μας και τα ελλιπή μέτρα ευχή μας είναι όλα να κυλίσουν ομαλά μιας και το υπέρτατο αγαθό της ζωής είναι πάνω από τα σχέδια επιστροφής στην κανονικότητα με κάθε κόστος!

Σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών, παρά την προσθήκη και νέων περιπτώσεων, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις που δεν καλύπτονται!

Με ποια επιστημονικά κριτήρια ένας ασθενής 44 ετών κινδυνεύει λιγότερο από έναν που είναι 45;
Πολλοί διαβητικοί εκπαιδευτικοί είναι στον αέρα!
Οι εκπαιδευτικοί των οποίων τα τέκνα πάσχουν από σοβαρές παθήσεις τι θα κάνουν; Οι σύζυγοι εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας;
Και τέλος οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου;

Το πλαίσιο των αδειών ειδικού σκοπού των αναπληρωτών/τριων έχει ακόμη σημεία που θέλουν ρητή νομοθετική ρύθμιση! Καμία περικοπή στο μισθό, το επίδομα μη ληφθείσας αδείας και φυσικά στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους!

Καλό θα είναι να μην ταλαιπωρούνται με τις ασάφειες και τις παρερμηνείες του νομοθετικού πλαισίου οι εκπαιδευτικοί!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13 Μαΐου, το επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο είναι πλέον για την Τρίτη 19 Μαΐου! Ζητάμε

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου έχουμε σύγκλιση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ με θέματα τις τελευταίες εξελίξεις και φυσικά την κήρυξη απεργίας-αποχής από τη ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας! Ως μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της θέσης αυτής από το Γενικό Συμβούλιο!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: