Διγαλάκης: «Η κατάληψη στα Χανιά είναι παράνομη και πρέπει να τελειώσει»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/11/2019 - 15:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο υφ. Παιδείας, τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο

«Η είναι παράνομη και πρέπει να τελειώσει» δήλωσε από τα Χανιά, ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση όλων των καταλήψεων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και στο αν πρέπει να περιμένουμε να γίνει κάτι ανάλογο και με την κατάληψη του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας από τη Rosa Nera, ο κ. Διγαλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν άκουσε από το υπουργείο να υπάρχει κάποιου είδους εξαίρεση οπότε θεωρεί πως θα προχωρήσει η αξιοποίηση του κτιρίου που ανήκει στο Πολυτεχνείο κατά τον τρόπο που είχε αποφασίσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο υφ. Παιδείας είπε: «Είχαμε ζητήσει στο παρελθόν την εκκένωση του κτιρίου και για λόγους επικινδυνότητας και γιατί το Πολυτεχνείο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιρίου. Είναι μια παράνομη κατάληψη που πρέπει να τελειώσει. Είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση που έγινε δεν άκουσα να υπάρχει καμία εξαίρεση, θεωρώ ότι θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αξιοποίησης των κτιρίων»"

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να δώσει τα πανεπιστήμια ελεύθερα πίσω στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: