Άνοιγμα σχολείων: Απολύθηκαν καθαρίστριες λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2021 - 14:30 | Author: Ανθή Ιωαννίδου
Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2021 - 14:35

Άνοιγμα σχολείων: «Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες γίνεται πιο επιτακτική, ο Δήμος Αχαρνών προχωρά στην απόλυση του προσωπικού καθαριότητας, επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!».

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» που το μεσημέρι προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των 45 καθαριστριών που έληξαν οι συμβάσεις τους και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων στην καθαριότητα.

Η λύση που προτάχθηκε από πλευράς του δήμου ήταν να αξιοποιήσει προσωπικό καθαριότητας από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα τι θα γίνει με την καθαριότητα όταν επαναλειτουργήσουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Άνοιγμα σχολείων - Γώγως: Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να κλείσουν ξανά

Να σημειωθεί πάντως ότι σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, υπήρχαν σχολικές μονάδες του Δήμου που λειτούργησαν χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Ο Σύλλογος «Σωκράτης» κάνει λόγω για «εγκληματική ολιγωρία» της κυβέρνησης που ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τονίζει ότι: «Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους».  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: