"Άμεση επαναπρόσληψη των αναπληρωτριών που απολύθηκαν!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2017 - 18:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ – Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου να απολύσει τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας στα Κύθηρα και τη Βοιωτία.

Η αιτιολογία είναι ότι δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα ανανεωμένα πιστοποιητικά του ΚΕ.Π.Α., ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η καθυστέρηση δεν είναι υπαιτιότητα των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα η συνάδελφος στη Βοιωτία είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την περασμένη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της, το οποίο τελικά είχε στα χέρια της λίγες μέρες μετά την απόλυση της!!!

Η πολιτική του Υπουργείου είναι απάνθρωπη και ανάλγητη. Δε θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που βιώνουν την ομηρία επί σειρά ετών στερούμενοι ταυτόχρονα βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία τους, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, καθώς και την πληρωμή των ημερομισθίων που έχασαν.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα!

Συλλογικά, μαχητικά, ανυποχώρητα

διεκδικούμε τα δικαιώματά μας !

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

 

Γιαννάτου Κική Γεωργουσίδου Μαρία • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: