Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο ΒΗΜΑ-FM

O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FMκαι στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τον ανασχηματισμό:

«Είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, και νομίζω, αν έχουν να συνεισφέρουν κάτι οι Αρχηγοί των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, θα το πράξουν στη συνάντηση που έχουν».

Για τη ΔΗΜΑΡ:

«Τα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, εκκινούν από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά πάντοτε είναι καλό να βρίσκουμε κοινή συνισταμένη και μέση οδό, ούτως ώστε να προχωράει η Πολιτική. Θα πρέπει να υπάρχει μία συνεννόηση πάντοτε, όπως υπάρχει σε όλα τα θέματα και να καταλήγουμε κάπου για να προχωράει η δουλειά».

Για το «Σχέδιο Αθηνά»:

«Μετά ένα μεγάλο διάλογο, όπου κατατέθηκαν οι θέσεις όλων των ενδιαφερομένων και ενσωματώθηκαν οι τεκμηριωμένες προτάσεις, το «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ» ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των Προεδρικών Διαταγμάτων. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε ένα αποφασιστικό και πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, το οποίο διορθώνει παθογένειες των τελευταίων 30 ετών».

Για το Νέο Λύκειο και το σύστημα Εξετάσεων:

«Επόμενο βήμα, είναι να καταθέσουμε μέσα σ’ αυτόν τον μήνα το Ν/Σ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου, έπειτα από την διεξαγωγή με όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα ενός ευρύ και δημόσιου Εθνικού Διαλόγου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικείμενες αλλαγές στον τρόπο των Εξετάσεων τουλάχιστον μέχρι το 2016-17, δεδομένου ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης για να τις κρίνουμε συνολικά και να δούμε αν θα υπάρξει ανάγκη αλλαγών στο σύστημα των Εξετάσεων».

Για το πρόγραμμα σίτισης:

«Για το θέμα του υποσιτισμού που έχει παρατηρηθεί στα σχολεία, υπάρχουν δύο προγράμματα: το πρώτο (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία) έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Για το δεύτερο πρόγραμμα, εξασφαλίσαμε ένα μεγάλο ποσόν, της τάξεως των 20 – 25 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε, στο τέλος του μήνα, ν’ αρχίσουμε ένα επιπρόσθετο μέτρο, το οποίο θα δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα με ένα κουπόνι (voucher) να παίρνουν ένα κουλούρι κι ένα τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Παράλληλα, μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δίνουμε δέματα σε διάφορες οικογένειες, ούτως ώστε να υποβοηθηθούν».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .