Αν δεν πρόσεξες και ο ήλιος άφησε τα κόκκινα σημάδια του πάνω σου, δες τι μπορείς να κάνεις για να θεραπεύσεις την ερεθισμένη περιοχή.
Αν υποφέρεις από ηλιακό έγκαυμα, δες εδώ μια γρήγορη και εύκολη συνταγή από γάλα, βρώμη και μέλι που θα χρησιμοποιήσεις στο μπάνιο. Το λουτρό θα βοηθήσει την ερυθρότητα να υποχωρήσει και θα ηρεμήσει τον ερεθισμό.

Πως θα το κάνεις:

1. Πάρε δύο φλιτζάνια βρώμη και ρίξτα σε χλιαρό προς ζεστό νερό μέσα στη μπανιέρα. Η βρώμηπεριέχει θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμεύει ως απολεπιστικό ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει.
2. Προσθέσε ένα φλιτζάνι πλήρες γάλα στο νερό. Δεδομένου ότιτο γάλα είναι γεμάτο από πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, D,και Ε, έχει ισχυρές καταπραϋντικές ιδιότητες.
3. Προσθέσε μία κουταλιά της σούπας μέλιστη μπανιέρα. Το μέλιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β, C, D και Ε, και είναι ένα φυσικό αντισηπτικό για το δέρμα.
4. Βυθίσου στην μπανιέρα για πέντε έως 10 λεπτά. Ξεπλύνε, πάρε μια ανάσα ανακούφισης, και ταμπονάρισε ελαφρά το σώμα σο υμε μια πετσέτα για να το στεγνώσεις.