Σταθάκης: Από τη σταθερότητα η χώρα θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/09/2016 - 13:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, δήλωσε, «Έχουμε πλέον ένα σταθερό πρόγραμμα οικονομίας.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι το σημείο στροφής και η χώρα από τη σταθερότητα θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη».

«Το 2015 η ύφεση ήταν κάτω από το 1%. Το 2015-2016 η οικονομία σταθεροποιείται. Το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2016 η ύφεση έχει σταθεροποιηθεί και αν προσθέσουμε και το τρίτο τρίμηνο που έχει θετικό πρόσημο στους δείκτες της ανάκαμψης θα έχουμε στροφή στην οικονομία και από τη σταθερότητα θα οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Από Ιούνιο σε Ιούνιο θα αυξηθεί στο 2,7% η ανάπτυξη σε ετήσια βάση», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για τα τέσσερα επενδυτικά προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου.

«Ο αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο με κανονιστικές και συμπληρωματικές διατάξεις και από τα 8 επενδυτικά προγράμματα θα βγουν στη διαβούλευση τα 4», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας.

Προσέθεσε δε, ότι παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις εκκαθαρίσεις παλαιών αιτήσεων και τόνισε ότι στόχος είναι να κλείνουμε 100 επιχειρηματικές επενδύσεις το μήνα.

«Από τις αναπτυξιακές αυτές παρεμβάσεις, προσδοκούμε να απορροφήσουμε ένα δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για καθυστερήσεις και για ανύπαρκτες μεγάλες επενδύσεις που θα έδιναν ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα άλλαζαν, όπως είπε, τους αρνητικούς οικονομικούς δείκτες. Έφερε δε ως παράδειγμα την επένδυση του Ελληνικού ύψους 8 δισ., όπως είπε, που έχει μείνει στα σχέδια και δεν έχει προχωρήσει.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: