Ρευστότητα 25 δισ. ευρώ στην αγορά ρίχνουν τράπεζες και Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/05/2020 - 13:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Τη χρηματοδότηση της οικονομίας και των ιδιωτών με 23 δισ. ευρώ (κεφάλαια και εγγυήσεις) που μαζί με τις ενισχύσεις του Δημοσίου ανέρχονται σε 25 δισ. ευρώ υποσχέθηκαν οι τράπεζες στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, δεχόμενες τις πιέσεις του οικονομικού επιτελείου για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, λιγότερη γραφειοκρατία, περιορισμένες προσημειώσεις και ενίσχυση των επιχειρήσεων που μπορούν να επιβιώσουν από την κρίση κι ας είναι μικρές.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έλαβε χώρα χθες, μετείχαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των πιστωτικών ιδρυμάτων και ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας Άλ. Πατέλης.

Τα πιστωτικά ιδρύματα διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση πως θα διανείμουν περίπου 23 δισ. στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες μέσα στο 2020, τα οποία μαζί με την επιδότηση των τόκων και την επιστρεπτέα προκαταβολή του Δημοσίου ανέρχονται σε 25 δισ. ευρώ. Από τα 25 δισ. τα περίπου 18 δισ. θα χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και τα 7 δισ. τους ιδιώτες υπό μορφή δανείων.

Σύμφωνα με την ανάλυση που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, 7 δισ. θα μοχλευθούν μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: