Προς παράταση οι μεταβατικές διατάξεις για το νέο σύστημα εξετάσεων οδήγησης;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/03/2019 - 12:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Παράταση εφαρμογής των μεταβατικών διατάξεων που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το νέο σύστημα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, προκειμένου να μπορούν να διενεργούνται κανονικά εξετάσεις χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εκ νέου διακοπής τους, ζητά η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη.

Η κ. Χριστάκη, στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής, με αίσθηση ευθύνης συνέβαλε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο να τεθεί τέλος στο αδιέξοδο που είχε προκύψει με τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων οδήγησης επί 4 μήνες. Το νομοσχέδιο σήμερα θέτει ένα νέο πλαίσιο και μεταβατικές διατάξεις, στα οποία καλούνται να προσαρμοστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, έως τις 12 Μαρτίου.

Ωστόσο, διαπιστώνει η κ. Χριστάκη, το πλαίσιο αυτό είναι δύσκολα εφαρμόσιμο, ειδικά μάλιστα «στις περιορισμένες χρονικές προθεσμίες που θέτει. Για παράδειγμα απαιτεί (και ορθώς) συγκεκριμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια των υποψήφιων οδηγών, που όμως αυτή τη στιγμή δεν διατίθενται στην ασφαλιστική αγορά».

Προκειμένου λοιπόν να διασφαλιστούν ομαλές συνθήκες εξετάσεων οδήγησης προς όφελος των συμπολιτών μας, η Περιφέρεια Αττικής προτείνει άμεσα να υπάρξει παράταση εφαρμογής των μεταβατικών διατάξεων, για να μπορούν να διενεργούνται κανονικά εξετάσεις χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εκ νέου διακοπής τους. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις που αφορούν μεγάλες Περιφέρειες (όπως π.χ. το κλείσιμο δρόμων στον αστικό ιστό), η Περιφέρεια προτείνει τη διεξαγωγή ευρείας διαβούλευσης για την αποφυγή παλινωδιών και αδιεξόδων.=

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: