«Πράσινο φως» για τη συγχώνευση Public – Media Markt

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/11/2019 - 10:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Την έγκριση της για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα στο χώρο της λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε την απόκτηση από τον όμιλο Olympia, ο οποίος ελέγχει την αλυσίδα Public, των εταιρειών Media Saturn Electronics Hellas Commercial and Holding S.A. και Media-Saturn Griechenland Beteiligungen GmbH, οι οποίες λειτουργούν την αλυσίδα Media Markt στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έκρινε, ότι η υπό εξέταση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, σύμφωνα με το cnn.gr.

Στο νέο σχήμα, ο όμιλος Olympia θα ελέγχει το 75% του νέου σχήματος και ο γερμανικός όμιλος το υπόλοιπο 25%. Public και Media Markt εκτιμάται ότι θα κλείσουν τη φετινή χρονιά με συνολικές πωλήσεις κοντά στα 450 εκατ. ευρώ, ποσό που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της ελληνικής αγοράς καταναλωτικών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών πίσω από την Κωτσόβολος.

Το νέο σχήμα θα διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο με 67 φυσικά και 3 ηλεκτρονικά σε δύο χώρες, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικά formats καταστημάτων, η επιφάνεια των οποίων ποικίλει από 100 τ.μ. έως και 4.000 τ.μ. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso