Πότε θα καταβληθούν οι πρώτες συντάξεις του 2020 – Ποιές αλλαγές έρχονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/12/2019 - 11:12 | Author: Newsroom Ipaidia

: Από την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των του Φεβρουαρίου του 2020 στους δικαιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου του 2020.

Αναλυτικά:

Ο , ο και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 τις συντάξεις .Την ίδια μέρα θα καταβάλει και ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Ενώ το Δημόσιο, το , το και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 τις συντάξεις. Την ημέρα αυτή θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Aυξήσεις το 2020 σε συνταξιούχους με πάνω από 33 έτη ασφάλισης

Τέλος επισημαίνεται πως το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020 τις επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2020.

Τι αλλάζει από το επόμενο έτος

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Αυτές μεταξύ άλλων θα αφορούν: αυξήσεις στις κύριες για όσους έχουν 33 έτη ασφάλισης και άνω, αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις λόγω της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές περικοπές του τρίτου Μνημονίου, στο νέο σύστημα εισφορών για επαγγελματίες, στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων στη θέση της «13ης σύνταξης» αλλά και στη μείωση της «ποινής» για όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Πότε θα πιστωθούν στους δικαιούχους όλων των ταμείων

Συντάξεις: Tι αλλάζει στα όρια ηλικίας το 2020  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: