. Αρχικά τονίζεται ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024 είναι ακόμα ανοιχτός -για όσους έχουν voucher-επιταγές από την – μέχρι και 30 Ιουνίου 2024.

Παρ’ όλα αυτά, για όσους έχουν σταθεί «άτυχοι» και αν δεν κληρωθούν ούτε στον Τουρισμό για Όλους 2024, τότε θα πρέπει να κάνουν… λίγη ακόμα υπομονή.

Με βάση τους προγραμματισμούς των τελευταίων ετών, ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024 αναμένεται να ανοίξει τέλη Μαΐου, και να μείνει ανοιχτό για αιτήσεις για περίπου 15 μέρες.

Αμέσως μετά μεσολαβεί ένα διάστημα 4 ημερών για να μπορούν να γίνουν οι ενστάσεις, και επί της ουσίας το πρόγραμμα ξεκινάει από τον Ιούλιο ή από τον Αύγουστο με διάρκεια 1 έτους, σύμφωνα με το ieidiseis.

επιδομα διακοπων, επιταγη διακοπων, κοινωνικοσ τουρισμοσ ποτε, κοινωνικοσ τουρισμοσ 2024 ποτε, κοινωνικοσ τουρισμοσ 2025 αιτησεισ

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός απευθύνεται σε όσους:

έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ
άνεργους εγγεγραμμένους στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι πάντα οι ειδικές προϋποθέσεις συμμετοχής δικαιούχων προσδιορίζονται σε κάθε πρόγραμμα με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ

Εν δυνάμει δικαιούχος είναι όποιος πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια και:

δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
δεν πρέπει να λαμβάνει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Επομένως, όσοι έχουν πάρει επιταγή για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023-2024 ή Τουρισμό για Όλους 2024 δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση στον Κοινωνικό Τουρισμό 2024-2025.

Για τον τωρινό Κοινωνικό Τουρισμό ισχύει ότι οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχετε Κοινωνικό Τουρισμό 2023 μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για «δωρεάν» διακοπές το Πάσχα 2024.

Αν δεν έχετε βρει κάποιον προορισμό, ούτε γνωρίζετε τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ και να δείτε αναλυτικά όλα τα καταλύματα (ξενοδοχεία, δωμάτια, camping κλπ) που συμμετέχουν.

Έτσι μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον πάροχο σε περιοχή που θέλετε να πάτε για να ρωτήσετε για την πληρότητα αλλά και την συμμετοχή.

Διακοπές με Κοινωνικό Τουρισμό – Πόσο θα κοστίσουν

Παράδειγμα 1

Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 € (2 δίκλινα Χ 67,20 € /ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 96 € (2 δίκλινα Χ 8€/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Παράδειγμα 2

Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 € (1 δίκλινο Χ 86,40 € /ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 0 €

Για τα ακτοπλοϊκά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 € (55,55 € Χ 2 άτομα)
Ιδιωτική Συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 € (27,75 € Χ 2 άτομα)

Συνολικά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 €
Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 €

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που τρέχει αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ ()