Μπορεί το κύμα να υποχωρεί από σήμερα, ωστόσο οι ζεστές ημέρες δεν θα μας εγκαταλείψουν καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν.

Με ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς μιλά για την τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

«Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά – Από 17 έως 23 Ιουνίου η πιο ζεστή περίοδος»

«Με χρήση αριθμητικών & κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «η πιο ζεστή περίοδος θα είναι από 17 έως 23 Ιουνίου» ενώ από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και συγκεκριμένα από τις 24 έως 30 Ιουνίου, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτωτική πορεία.

«Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει», αναφέρει ο κ. Κολυδάς.

Καιρικό… spoiler για το τριήμερο του

Καιρικό… spoiler κάνει και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε πως δεν διαφαίνεται κάποιο νέο γενικευμένο κύμα καύσωνα από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, κάποια 40άρια θα τα δούμε το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος στη Δυτική Ελλάδα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ