Μείωση ενοικίου: Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/01/2021 - 11:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Μειωμένα ενοίκια: Εξαιτίας της καθυστέρησης στην εκκαθάριση των αιτήσεων οι ιδιοκτήτες που εισπράττουν  επίδομα ενοικίου θα πρέπει να περιμένουν μήνες για να αποζημιωθούν. Δείτε στο ipaidia.gr αναλυτικά.

Μείωση ενοικίων: Μεγάλες καθυστερήσεις με τις αιτήσεις

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει τους συμψηφισμούς (απώλειας με μελλοντικούς φόρους) με χρηματικές αποζημιώσεις (50% επί της απώλειας) αλλά ακόμα δεν έχουν δει οι ιδιοκτήτες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται τα ποσά.

Αυτό δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις καθώς η πλατφόρμα δέχονταν αιτήσεις μέχρι και το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ πριν από λίγες μέρες έληξε και η προθεσμία για την αποδοχή δήλωσης του μειωμένου μισθώματος από τους ενοικιαστές. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκκαθάριση των αιτήσεων. Για όσες εγκριθούν (γιατί θα υπάρχουν και μη έγκυρες αιτήσεις) η εκταμίευση των ποσών θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου.

Έτσι είχε ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να χάνουν κάθε μήνα σημαντικό μέρος από τα εισοδήματα τους και ζητούν, μέσω της ΠΟΜΙΔΑ, να επισπευσθεί ο χρόνος των εκκαθαρίσεων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών καταβάλει προσπάθειες ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει τις διαδικασίες και οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:

Όσοι εισέπραξαν «κουρεμένα» ενοίκια για τον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να λάβουν αποζημίωση από το κράτος στα μέσα Ιανουαρίου.

Για τα κουρεμένα ενοίκια Δεκεμβρίου, η καταβολή θα γίνει τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου

Για τα μειωμένα κατά 100% ενοίκια Ιανουαρίου η καταβολή στους ιδιοκτήτες θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο

Επίδομα αδείας: Πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους σε αναστολή

Επίδομα 534 ευρώ: Αναστολές Δεκεμβρίου - Ημερομηνίες πληρωμών ΕΔΩ

ΟΑΕΔ: Ποιοί θα πάρουν επίδομα 2.520 ευρώ - Αιτήσεις  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: