Κορονοϊός: Κλείνουν τα ξενοδοχεία – Τι προβλέπει η απόφαση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/03/2020 - 17:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός:  Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε προϊδεάσει για το μέτρο μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάνοντας παράλληλα λόγο για για μεγάλο πλήγμα που δέχεται από τον κορονοϊό η «βαριά» βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό το κλείσιμο των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας βρισκόταν μέσα στα μέτρα που εξετάζονταν ενώ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους διευκρίνισε ότι τους αφορά η παράταση επιδόματος ανεργίας καθώς το μέτρο ισχύει για τα επιδόματα που έληξαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός είναι το 21-25% του ΑΕΠ της χώρας, ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι αυτό «μεταφράζεται» σε περίπου 50 δισ. ευρώ ετησίως.

Το θετικό μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι ότι «η κυβέρνηση είδε με σοβαρότητα το ζήτημα, πήρε μέτρα νωρίς, αυτό θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε γρήγορα το πρόβλημα και να υποδεχτούμε κόσμο νωρίτερα από άλλους και με αυτά τα όπλα θα στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό».

Υγιέστατο γεννήθηκε το αγοράκι μητέρας θετικής στον κορωνοϊό

Κορωνοϊός-Kαθηγητής Λοιμωξιολογίας του Παν. Αθηνών: Χιλιάδες τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες

Κορωνοϊός: Η διαδικασία για να λάβουν τα 800 ευρώ οι εργαζόμενοι

Κορωνοϊός- Σταϊκούρας: Υπό εξέταση η καταβολή του δώρου Πάσχα • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020

  • ideascentral

   europalso