Ευρωζώνη: Υποχώρησε 0,3% η βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/05/2019 - 21:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, αμφισβητώντας τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης της οικονομίας στο α΄ τρίμηνο.

Τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στα τέλη Απριλίου, εμφανίζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη στη νομισματική περιοχή ανέκαμψε στο τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο, από το τρίμηνο μέχρι το Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις ενδείξεις ανθεκτικότητας σε σχέση με άλλα μέρη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, εμφάνισαν ότι η παραγωγή των εργοστασίων, των ορυχείων και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, μειώθηκε 0,3% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, και υποχώρησε 0,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Η μείωση του Μαρτίου ακολούθησε μια μικρότερη πτώση τον Φεβρουάριο. Αλλά χάρη σε μια μεγάλη αύξηση τον Ιανουάριο, η βιομηχανική παραγωγή παρέμενε ακόμη υψηλότερη στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, και συνέβαλε στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης στην αρχή του έτους  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: