Επίδομα 534 ευρώ – Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοί είναι δικαιούχοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/11/2020 - 14:52 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 02/11/2020 - 14:58

: Δικαιούχοι των 534 ευρώ είναι όσοι εργαζόμενοι τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας .

: Όλα τα νέα

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.

Συνεπώς είναι δικαιούχοι , αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ τον μήνα.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Νοέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.

Σταϊκούρας: Ποιοί δικαιούνται 534 ευρώ, τι θα ισχύσει με τα επιδόματα ανεργίας - Τα μέτρα στήριξης

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: