Εκτάκτως στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Τσακαλώτος – Αχτσιόγλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/04/2017 - 07:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Στις Βρυξέλλες για τετ-α-τετ συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Θεσμών μεταβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια ύστατη προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία ως το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τον κ. Τσακαλώτο στη βελγική πρωτεύουσα ενδέχεται να μεταβεί και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς τα εργασιακά συνεχίζουν να αποτελούν «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Κατά τα φαινόμενα, η μετάβαση Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες αποτελεί συνέχεια του μαραθωνίου επαφών που έχει ξεκινήσει η Αθήνα ενεργοποιώντας όλους τους διαύλους επικοινωνίας σε ανώτατο πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, ώστε να μη χαθεί το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα και η πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης βρίσκεται τέταρτη στην ατζέντα της συνεδρίασης, η κυβέρνηση απέρριψε «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας (τα οποία) δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

Loading...
  • europalso   ideascentral