Εκπαιδευτικοί: «Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη  από τα Πανεπιστήμια»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/02/2021 - 15:25 | Author: Ανθή Ιωαννίδου
Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2021 - 15:25

Το  Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που από το πρωί της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση:

Το  Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που από το πρωί της Δευτέρας 22/ 02 /2021 υλοποιώντας απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών των Φοιτητικών τους  Συλλόγων, πραγματοποίησαν κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας, στο κλειστό εδώ και ένα χρόνο Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και  απαιτώντας παράλληλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών !

Η αστυνομική επέμβαση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, ύστερα από παραγγελία του πρύτανη του ΑΠΘ , αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αφού συνοδεύτηκε  με δεκάδες προσαγωγές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ, αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά, που επέδραμαν στον χώρο στοχοποιώντας  κυρίως εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ υπό τα βλέμματα των πρυτανικών αρχών στις κλούβες και τα περιπολικά οδηγήθηκαν ακόμη και φοιτήτριες.

Αποδεικνύεται ότι με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό,  προχωρώντας σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Το εργατικό, εκπαιδευτικό και φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το  Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών - μαθητών. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη  από τα Πανεπιστήμια! • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: